fredag 15 november 2013

Orättvisor i världen


Jag tycker att det är ganska svårt att bara välja ut en orättvisa i världen eftersom att det hela tiden pågår orättvisor, kanske inte där just du är men på andra sidan jordklotet eller möjligtvis i en stad nära dig. Det händer överallt och alldeles för ofta.

Alla människor är lika mycket värda oavsett utseende, språk, namn, religion och nationalitet. Det spelar ingen roll om du heter Josef Mulala eller Pelle Svensson, du är lika mycket värd även om ni har olika namn. Det spelar heller ingen roll om du är svart, mulat, vit eller har en gulaktig ton i din hud. Du är lika mycket värd oavsett.

Detta har länge varit ett problem för världen att förstå och det är än fortfarande något som alla inte förstår. Förr i tiden blev de svarta behandlade otroligt dåligt, de ansågs knappt som människor. Vilket är hemskt! Idag är det bättre men tyvärr så är det bara bättre i vissa delar av vår värld. Det är svårt att säga hur det kommer se ut i framtiden men jag hoppas över hela mitt hjärta att det kommer bli jämlikhet mellan människor i hela världen.

Men nu kanske ni tänker: Jaha, men vad ska vi människor göra, vi kan väl inte förändra hela världen?

Nej, såklart att vi inte kan göra allt. Vi kan dock göra en liten del i det hela. Det lilla kan bli till det stora om vi alla gör det. Låter det omöjligt? Försök ändå, jag tror att vi kan lyckas.

Hur ska vi gå till väga kanske ni också undrar?

Jo, vi kan gå med i ordinationer som exempel: FN eller skapa nya där man jobbar för en jämlik värld mellan människor. Ju fler som stöttar budskapet ju bättre värld kommer vi få. Vi kan även hjälpa de länder som har det svårare och lära de att acceptera varje individ så som det är. Detta är ett stort arbete som kräver mycket tid och avancemang, men om vi bryr oss och vill förändra, kan vi nå vårt mål. Vårt mål mot en rättvis värld.
 
Kämpa du också för människornas rätt i samhället, det gör jag.   



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar