torsdag 14 november 2013

Orättvisor.

Jag tycker att det är väldigt väldigt orättvist när människor som knappast gör något för samhället eller för världen tjänar mängder utav pengar. Som till exempel kändisar som tjänar flera miljoner samtidigt som människor i fattiga delar i världen till exempel bär vatten till byn varenda dag och går flera mil bara för att få vattnet till byn.

Det är samma sak med poliser, lärare och sjuksköterskor till exempel som hjälper samhället varenda dag. Vad gör till exempel en fotbolls spelare, jo han sparkar på en boll hela dagarna och tjänar miljontals med pengar. De gör ju inget för samhället eller världen. De ända de gör är att underhålla och representera sina länder i fotboll. Men fotbolls spelare är heller inte de ända som tjänar tramsigt mycket pengar för den lilla insats de gör. Sångerskor/sångare och allmänna kändisar tjänar också tramsiga summor pengar. Varför får inte till exempel en lärare bättre lön än vad de får, de lär flera hundra människor bra kunskaper så att de får en chans i livet. Polisen hjälper också människor dagligen, även sjuksköterskor, de tjänar för lite för den insatts de faktiskt gör.

Som jag nämnde tidigare i texten att människor i fattiga delar utav världen gör allt för att överleva och hjälpa sin by, ingen inkomst, inget hem och går troligtvis hungrig varenda dag. Varför lägger man inte alla dessa miljoner som man i princip bara ger bort till alla dessa kändisar och istället lägger dessa pengarna på att hjälpa människor i fattiga delar i världen.

Jag tycker man kan låta kändisar utav alla sorter tjäna mindre pengar och skänka pengar till fattiga delar utav världen och höja lönen till människor som faktiskt hjälper samhället, till exempel brandmän, sjuksköterskor, lärare och poliser. Detta är ju heller faktiskt inte de enda jobben som hjälper samhället varje dag utan det finns flera andra jobb som borde tjäna mer än vad de faktiskt gör.

Carl-Johan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar